Praktijk voor ingetrokken tepelcorrectie.
 

Onze apotheek.

Na jou correctie krijg je van ons de nazorg producten van Prontolind mee. Prontolind heeft zich bewezen als een goede ondersteunende nazorg bij piercings en wij passen hem toe bij na de correctie omdat de canule genezing het meest vergelijkbaar is met de genezing van een piercing. Naast Prontolind hebben wij nog andere ondersteunende producten te koop. Denk hierbij aan antibiotische spray die je in kunt zetten bij huidinfecties en silicone healing schijfjes/disc. De silicone schijfjes helpen goed bij slecht helende canule ingangen! Het internet staat vol goedbedoelde adviezen maar er zijn er slechts een paar waar c.q. bewezen! Vraag ons liever om advies of lees de onderstaande productinformatie. Door de jaren lange ervaring van Natasja op het gebied van correcties kan ze jou in bijna alle gevallen helpen met een goede, eerlijke en verantwoorde nazorg.

Prontolind spray en gel.

Voor antiseptisch reinigingen en het verzorging van huid- en slijmvliesgebieden waar een piercing is aangebracht. Eigenschappen: ProntoLind® Spray is een gebruiksklare, waterachtige oplossing voor een antiseptische reiniging en bevochtiging van pas aangebrachte en evt. problematische piercings. De inhoudsstoffen hebben zich al miljoenen keren klinisch bewezen, zijn dermatologisch onschadelijk en worden beschouwd als middel van eerste keuze bij de behandeling van wonden. Ze hebben geen afremmend effect op de granulatie en epithelisering, vertonen geen cytotoxische, prikkelende, irriterende of sensibiliserende eigenschappen en kunnen zonder bezwaar langdurig worden gebruikt. ProntoLind® Spray beschermt eveneens tegen multiresistente (MRSA) en mycotische verwekkers en is ook goed verdraagbaar voor mensen met allergieën en diabetici. Het polyhexanide-betaïne-complex, dat in de spray zit, ontsmet ook moeilijk toegankelijke wondgebieden, creëert een kiemarme wondomgeving en verwijdert onaangename geurtjes. Dit voorkomt uitbreiding van pathogene, transiënte en residente ziektekiemen in het piercing gaatje/canule en in de omgeving rond het Titanium staafje. Hierdoor wordt de natuurlijke wondgenezing bevorderd en bespoedigd. ProntoLind® Spray is te combineren met alle moderne wondbedekkingen en piercingmaterialen. Het staafje hoeft tijdens het reinigen niet uit de canule worden gehaald, ProntoLind® Spray bereikt dankzij de verminderde oppervlaktespanning zonder hulpmiddel het gaatje. Hou je aan de door ons meegegeven schriftelijke nazorg. ProntoLind® Spray niet gelijktijdig met zeep, zalf, olie of gels gebruiken. Mag niet worden toegepast bij personen die allergisch zijn voor een van de inhoudsstoffen. Fles na gebruik sluiten en beschermen tegen directe zonnestralen. Een aangebroken fles binnen 12 weken opmaken. Uitsluitend voor uitwendig gebruik, niet innemen. Samenstelling: Aqua purificata, 0,1% undecylenamidopropyl- betaïne, 0,1% polyaminopropyl-biguanide (polyhexanide)Wij raden je sterk aan om ProntoLind® Spray voor de dagelijkse verzorging te blijven gebruiken. Dit dus zolang je het staafje in de tepel hebt! Denk aan 2 a 3 maal per week om te verhinderen dat bacteriën zich in de canule nestelen en om zo infecties te voorkomen. De Prontolind is bij ons te bestellen. We verzenden door heel Europa. Zie Service.


Octenisept spray en gel.

Schülke Octenisept wond- en slijmvlies antisepticum is een kant-en-klare oplossing voor de behandeling van traumatisch, acuut, chronisch en chirurgische wonden evenals brandwonden. Octenisept is een modern, zeer effectieve en goed verdraagzaam antisepticum. De unieke combinatie van Octenidine en fenoxyethanol zorgen voor een snelle en en breed antiseptisch effect. Zeer geschikt om in te zetten bij moeilijk en slecht genezende piercings. Wij zetten Octenisept in bij infectie of zeer slecht helende wondgebieden.


fysiologisch zout.

HIER lees je hoe je zelf fysiologisch zout kunt maken. Als je van gemak houd is hij ook per liter fles bij ons te koop. Handig en verzekerd van kwaliteit.


Tea Tree olie.

Kan je piercing naast tepel correctie wat extra verzorging gebruiken? Dan biedt onze Tea Tree olie uitkomst. Tea Tree olie is een 100% natuurlijke, etherische olie die met zijn antibacteriële, schimmelwerende en ontstekingsremmende eigenschappen een echte krachtpatser uit de natuur te noemen is. Voeg een een paar druppels Tea Tree olie toe aan een warme zoutoplossing om zo geïrriteerde "tepel" te kalmeren. Tea Tree olie is erg veelzijdig in het gebruik en ideaal voor het kalmeren van geïrriteerde "piercings". Het flesje bevat 5 ml pure, biologische Melaleuca alternifolia (Tea Tree) olie. Tea Tree olie heeft een frisse, ietwat medicinale geur. Kijk HIER hoe je een zoutoplossing kan maken en vraag ons bij twijfel om advies. Beging met twee keer daags deze oplossing toe te passen en gebruik daarnaast evt. Prontolind of Octenisept.

Let op: bij onverdund gebruik kan Tea Tree olie voor lichte irritatie van de omliggende huid zorgen
.