Praktijk voor ingetrokken tepelcorrectie
 

Zelf een zoutoplossing maken

Verschillen in zout

Er zijn verschillende zoutsoorten verkrijgbaar, waaronder o.a. keukenzout (natriumchloride), zeezout of mineraal zout (ook wel steenzout of kristalzout genoemd). Keukenzout is wit, fijngemalen en word veel gebruikt om eten meer bite te geven. Vaak wordt er aan keukenzout extra jodium en antiklontermiddel toegevoegd. Ideaal om het zout strooibaar te houden, minder ideaal voor het maken van een zoutoplossing voor je piercing. Zeezout kan dan een prima vervanger zijn van het standaard keukenzout. Zeezout wordt gewonnen door het indampen van zeewater. Natuurlijk, onbewerkt zeezout is vrij van toevoegingen en prima te gebruiken voor het maken van een zoutoplossing. Naast zeezout is er ook nog mineraal zout. Dit zout wordt gewonnen uit zoutmijnen op diverse plekken in de wereld en is rijk aan natuurlijke mineralen. Himalaya zout heeft onze voorkeur!

Himalayazout

Himalayazout komt uit het gebied rondom het Himalayagebergte en is van nature rijk aan meer dan 60 verschillende mineralen en spoorelementen! Deze mineralen en spoorelementen dragen allemaal bij aan de heilzame werking van het zout. Kies dus bij voorkeur Himalayazout (bij ons verkrijgbaar of bij een reform/natuur winkel, Jumbo en Albert Heijn). Deze zoutsoort is onbewerkt en vrij van kunstmatige toevoegingen.

Voordelen

Een zoutoplossing die gemaakt is met de juiste verhoudingen stimuleert de doorbloeding en helpt afvalstoffen en korstjes te verwijderen op een milde, niet irriterende wijze. Daarnaast droogt een zoutoplossing bij juist gebruik de huid niet uit en kun je het zonder probleem voor een langere, aaneengesloten periode gebruiken. De zoutoplossing is niet antibacterieel maar kan veel goed doen bij onrustige piercings.

Zoutoplossing maken

Je hebt nodig:

Een SCHOON glas / beker.
250 ml gekookt water (kraan of fles)
1/4 (een kwart) theelepel zout of 9 gram zout op een liter.

Breng een ruime hoeveelheid water aan de kook. Wanneer het water gekookt heeft, spoel dan je glas / beker even om met gekookt water. Giet 250 ml gekookt water in je glas / beker, voeg er 1/4 theelepel zout aan toe en roer tot alle kristallen zijn opgelost. Je zoutoplossing is nu klaar voor gebruik. Als je een liter wil maken gebruik je dus 9 gram zout. Het komt allemaal niet zo heel nauw maar hou je ongeveer aan deze verhouding en gebruik dus bij voorkeur Himalayazout!

Als Natasja het advies heeft gegeven een sterke oplossing te maken verdubbel je de hoeveelheid zout!

Hoe te gebruiken

Maak een wattenstaafje nat met de zoutoplossing en poets je staafje en balletjes goed glad/schoon. Ga niet 2 x met het zelfde wattenstaafje in de zoutoplossing! Als alles goed schoon/glad is maak je je staafje nog een keer goed nat met de oplossing en schuif je je staafje voorzichtig heen en weer. Dit kun je een aantal keren herhalen tot de piercing schoon / glad is. Als je het idee hebt dat er pus in zit rol/druk je dat er VOORZICHTIG uit. Ga niet knijpen! Haal het pus weg en laat het geheel nu drogen en gebruik evt. je Prontolind of Octenisept voor het antiseptische spectrum. Wanneer je irritatie hebt kun je kunt deze oplossing goed gebruiken door een glaasje of beker met de zoutoplossing tegen, of over je tepel te zetten. Herhaal dit 3 a 4 keer per dag. Bij veel pusafgifte zelfs vaker!      

Aanvullend

Een zoutoplossing is geen wondermiddel maar kan ZEKER helpen! Een zoutoplossing is een ideale, milde methode om je piercing schoon te maken en kan de genezing zeker ondersteunen.