Praktijk voor ingetrokken tepelcorrectie.
 

Wat is een ingetrokken tepel?

Je spreekt van een ingetrokken tepel of tepelretractie wanneer de tepel plat is of helemaal of gedeeltelijk naar binnen getrokken is. Dit komt bij zowel mannen als vrouwen voor. Naar schatting heeft één op de tien vrouwen een ingetrokken of onderontwikkelde tepel. Wanneer het aangeboren is zie je vaak dat beide tepels ingetrokken zijn.

 Oorzaak van een ingetrokken tepel.

Er zijn verschillende oorzaken voor een ingetrokken tepel. In de meeste gevallen aangeboren en genetische. Soms zijn ze ontstaan na een borstoperatie of Mastitis (borstontsteking of melkklierontsteking). De melkkanalen/klieren binnenin de borst zijn niet of nauwelijks ontwikkeld of korter dan de dikte van de borst. Het gevolg hiervan is dat de tepel slecht gevormd, onderontwikkeld is of naar binnen wordt getrokken. Wanneer je ouder wordt verandert de structuur van de borst en hierdoor kan de tepel ook wat meer naar binnen trekken. Aangeboren ingetrokken tepels zijn een goedaardige afwijking. Door een stagnatie tijdens de ontwikkeling van de borst kan de tepel lastig, niet of af en toe maar naar buiten komen. De benaming ingetrokken tepel is soms wat verwarrend omdat de tepel niet altijd naar binnen is getrokken maar vaak dus niet eens ontwikkeld en daardoor plat of misvormd c.q. incorrect vergroeid.

Een nieuw ontstane verandering of het spontaan intrekken van de tepel of huid van de borst kan een symptoom zijn van borstkanker. Raadpleeg in zo'n geval eerst je huisarts.

Een cosmetisch probleem.

Veel vrouwen en sommige mannen zien een ingetrokken tepel als een cosmetische 'fout' en zijn erg onzeker over hun borst(en). Het kan zelfs leiden tot sociale en psychische problemen. Veel vrouwen schamen zich voor hun borst(en) en doen er alles aan om ze voor hun partner en de buitenwereld te verbergen. Er wordt zelden tot niet over gesproken en het strand of de sauna zijn voor deze vrouwen taboe. Veel mensen zijn dan ook verbaasd te horen dat het een veel voorkomende afwijking is. Een ingetrokken tepel wordt door de buitenwereld vaak geassocieerd met borstkanker of andere ziektes. Volgens onze zorgverzekeraars is deze afwijking ook cosmetische en dat vinden wij een kwalijke zaak. De tepel heeft een belangrijke functie. Hij geeft ons zelfvertrouwen en de mogelijkheid onze kinderen te voeden! Laat met name om die rede nooit je klier doorsnijden.

Een uitstekende oplossing.

Ik kan in bijna alle gevallen de tepel, door middel van een Titanium staafje, naar buiten laten komen. Het verschilt per tepelcorrectie of het staafje in de tepel moet blijven zitten om te voorkomen dat de tepel weer naar binnen zal trekken. In veel gevallen (vooral bij jonge vrouwen die de ingreep laten uitvoeren) zien we dat het staafje er na een jaar tot een paar jaar uit kan en de tepel mooi naar buiten blijft staan. Dit verschilt per persoon en per gradatie. Ik zal je hier meer (alles) over vertellen wanneer ik de borst getoucheerd/onderzocht heb. Zolang het staafje erin zit zal de tepel sowieso mooi naar buiten blijven staan. Dit is een garantie die ik kan geven in tegenstelling tot wat plastische chirurgen vaak beloven. De plastische chirurg snijd de klier/stam door waardoor de spanning iets af kan nemen en de tepel vlakker zou kunnen worden. Laat je niet wijsmaken dat je tepel naar buiten zal komen en zo zal blijven staan. Dit is niet waar. Borstvoeding geven is na een dergelijke ingreep nooit meer mogelijk en ook hoor ik veel dat het gevoel uit de tepel verdwijnt. Mijn persoonlijke mening is tevens dat je niet "zomaar" een essentieel onderdeel van een vrouwen borst door moet snijden. De klieren en kanalen die richting de tepeltop lopen hebben een functie!

 

 De voordelen van mijn techniek zijn;

 

* vrijwel pijnloos.

* direct zichtbaar resultaat.

* permanent.

* betaalbaar.

* geen dure onomkeerbare operatie bij een plastisch chirurg met onbekend eindresultaat.

* borstvriendelijk! Ik snij niets door en borstvoeding geven is na de ingreep gewoon mogelijk! (Uiteraard kan de lactatieproductie om een andere reden stagneren maar aan de tepel zal het niet liggen want die is door de correctie goed te pakken voor de baby.)

* geen sprake van zeer pijnlijke borsten door stuwing.

* kleine en snelle ingreep zonder veel napijn, een simpele nazorg en geen zichtbare littekens.


 Wat is het verschil tussen een tepelcorrectie en een tepelpiercing.

Om een ingetrokken tepel goed te kunnen corrigeren is veel ervaring, bekwaamheid en een gedegen medische en anatomische kennis van de borst noodzakelijk. Ik kan door mijn jarenlange ervaring, medische studies aangevuld met vele seminars in binnen- en buitenland jouw tepel op de juiste manier behandelen.

Ik handel met kennis van wat er aan de binnenkant van de borst zit of juist ontbreekt en kijk niet (alleen) naar de buitenkant. Geen enkele borst is hetzelfde en iedere ingetrokken tepel is uniek. Dit maakt het werk uitdagend en complex tegelijk. De gradatie verschilt per persoon. Ook vorm, klierontwikkeling, type huid, type bindweefsel, vergroeiing bindweefsel strengen, je leeftijd en grootte van de tepel en areola zijn een belangrijke factor in het bepalen van een passende oplossing. 

Bij een gewone tepelpiercing gaat er een piercing staafje alleen door de Epidermis waardoor de huid van de ingetrokken tepel gemakkelijk uit kan scheuren. Een gewone tepel piercing laten zetten in een ingetrokken tepel is ZEER onverstandig en onverantwoord! Een gewone tepelpiercing laten zetten is een standaard handeling, niets meer, niets minder! 

 

 Lees alstublieft ook het stukje nuttige informatie!